Välkommen till

Billsta Trafikskola AB i Sollefteå!

Moped klass 1 (AM)

Information till dig som ska ta ett AM-Körkort på Billsta Trafikskola

Här följer en kort sammanfattning av utbildningen på vår trafikskola
Du som tar AM- körkort deltar på 8 timmar obligatorisk lärarleddteori. Tiderna för teorin får du när du bokar utbildningen. När du har körkortstillstånd och en ålder av minst 14 år och 9 månader så planerar vi in det praktiska som ska vara minst 4 timmar. Vi kör först på manöverbana där vi övar bromsteknik, krypkörning och körning i trafiksituationer, sedan är det två tillfällen i trafik där vi övar i verkligheten. Ibland kan det behövas fler körlektion för att bli godkänd, det avgör trafikläraren.
Alla ska kunna visa giltig legitimation vid kursstart.

Körkortstillstånd måste du ha för att få övningsköra på trafikskolan och för att kunna göra teoriprovet hos Trafikverket.
Ansök här >>

Internettester
Fortlöpande jobbar du med teorin genom att logga in på Elevcentralen.

Krav för att vi skall registrera dig som godkänd hos Transportstyrelsen.
Det teoretiska kravet är att alla moment på Elevcentralen ska vara gröna och du ska vara godkänd på sluttestet minst 4 gånger. Det praktiska kravet är att du skall vara godkänd på körningen av trafiklärare. När du är godkänd både teoretiskt och praktiskt så registrerar vi dig hos Transportstyrelsen, vilket ger dig rätt att göra teoriprovet hos Trafikverket.

Kunskapsprov

När du genomgått utbildningens alla delar med godkänt resultat är det dags för prov hos Trafikverket. Provet bokar du genom att logga in på www.trafikverket.se eller genom att ringa Trafikverket på 0771-17 18 19. För att få göra provet måste du vara 15 år fyllda och registrerad godkänd hos Transportstyrelsen. Provet består av 70 kryssfrågor där ett svarsalternativ är rätt. För att bli godkänd måste du ha svarat rätt på minst 52 frågor. Efter genomförd utbildning och godkänt prov utfärdas ditt körkort.

OBS! Vid teoriprovet ska du vara på plats minst 30 minuter innan utsatt provtid. Detta för fotot som ska pryda ditt körkort ska tas och du ska visa en giltig legitimation med välliknande foto.

Provort
Teoriprovet kan du göra i Sollefteå, oftast tisdagar jämna veckor. Önskar du skriva vid annat tillfälle får du åka till t ex Örnsköldsvik, Sundsvall, Härnösand eller Östersund där Trafikverket har kontor.

Kostnad och innehåll

Priset för utbildningen är 5500 kr, i detta ingår digital AM-teori, teorilektioner, tillgång till datasalen på trafikskolan och 4 timmars körträning med trafiklärare. Har du aldrig kört moped eller har svårt med körningen kan extra körlektioner behövas.

Rutiner vid körlektioner och körning på manöverbana
Hjälm och heltäckande klädsel är ett krav för att få köra, har man inte egen utrustning så går det bra att låna på trafikskolan, prata med Lotta på kontoret i god tid före körningen så hjälper hon dig. Tänk på att vara i god tid till körlektionerna, kommer du sent eller missar en lektion får du köpa extra lektioner till fullt pris. För att ha större chans att bli godkänd på körningen är det bra om du är grön till moment 8 på teorin i Elevcentralen.
Betalning sker till bankgiro 234-1576 (skriv elevensnamn) alt. med Swish 1234808036 eller kort på trafikskolan. Utbildningen ska vara betald minst två veckor innan kursen börjar.

Här finns mer information om behörigheten AM >>

Välkommen till oss på Billsta Trafikskola
Mattias, Markus, Charlotta, Peter och Lotta

Priser

Moped klass 1 (AM-körkort) 5500:-
Extra körlektion (50 min) 600:-

Nyheter & Erbjudanden

Från den 1/11 så blir trafikskolan kontantfri.


Vi Upphör med utbildning i Kramfors den 1/3-20. Anledningen till detta är minskat elevunderlag. Ni som har körlektioner innestående hänvisas till Sollefteå. Ring oss om ni har några funderingar. Tele 0621/15120


Boka din halkbana på
halkbananlangsele.se


Boka boende på vårt vandrarhem, priser hittar ni här.


Är du osäker hur stor släpvagn du får dra efter din bil. Klicka här för att komma till släpvagnskalkylatorn.


Trafikskolans öppettider:

Mån - Tors 06:30 - 16:30 & Fre 06:30 - 14:00

Receptionens öppettider:
Mån - Tors 08:00 - 16:00 & Fre Stängt

Telefontid:
Mån - Tors 08:00 - 12:00 Fre Stängt

Lunchstängt:
12:00 - 13:15

Tel: 0620-151 20
E-post: info@billstatrafikskola.se


Blanketter - Körkortstillstånd

Beställ blanketter här för alla behörigheter
Ifyllda blanketter skickar du in till:
Transportstyrelsen, 701 97 Örebro.


Priser

Ser du under resp. utbildning eller kurs.